Adresă: Str. Calea Aradului, nr. 22, jud. Timis Telefon: +40 756 136 661 E-mail: daniel.neica@biofil.ro www.biofil.ro

  • English
  • Magyar
  • Slovenčina

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Nu este frig în noiembrie să folosiți BIOFIL Descompunere?

Tulpinile din preparatele noastre bacteriene au fost selectate pentru toleranță la frig în timpul dezvoltării produsului. În consecință, aplicarea lor este recomandată de la o temperatură a solului de 4-5 ° C.

Cu cât timp după aplicarea produsului poate fi cultivat solul?

Conform recomandării noastre tehnologice, produsele pot fi utilizate chiar și în timpul pregătirii răsadnițelor, cu 2-3 săptămâni înainte de însămânțare sau în același timp cu cultivarea solului.

La sfârșitul lunii octombrie, noiembrie nu este prea frig pentru aplicarea produselor?

În timpul dezvoltării produselor, tulpinile din fiecare dintre produsele noastre au fost selectate pentru toleranță la frig. În consecință, se reproduc și colonizează solul la o temperatură a solului de 4-5 C.

Care este temperatura minimă pentru aplicarea produsului Descompunere?

A se utiliza conform instrucțiunilor: 4 ° C în sol. Îngheţurile de dimineață nu sunt o problemă, dar așteptați cu aplicarea până când gerul coboară, astfel protejăm și structura solului.

Adâncimea de încorporare?

Adâncimea de aplicare depinde și de tipul de sol și de starea sa actuală (de exemplu, conținutul de umiditate). În general, adâncimea minimă de încorporare este de 5-10 cm. Practic, este recomandabil să se încorporeze astfel încât bacteriile să fie acoperite, dar în condiții de aerisire (prelucrare superficială).

Cantitate aplicată de lichid?

Cantitatea de lichid aplicată depinde de tehnologie, oportunități agronomice și cerințele de utilizare. Tehnologia noastră recomandată este de a aplica produsele noastre cu 50-400 l / ha soluţie, în funcție de tipul instrumentului de pulverizare. În caz de secetă vă recomandăm să aplicați mai multă soluţie.

Utilizarea îngrășămintelor organice înlocuiește inocularea solului?

Îngrășămintele organice singure nu înlocuiesc inocularea solului. Prin utilizarea îngrășămintelor organice, înlocuim materia organică, oferind de fapt habitat și hrană pentru locuitorii solului. Prin inoculare, care ajută și la descompunerea materiei organice, putem obține beneficii suplimentare, de ex. putem pune la dispoziția plantelor mineralele mai puțin solubile, putem hrăni planta cu azot fixat din aer, putem folosi și bacteriile pentru a introduce diverse substanțe stimulatoare și de reglare a creșterii plantelor în zona rădăcinii etc.

De ce este mai bună inocularea la soia decât acoperirea seminței?

BIOFIL Soia este recomandat pentru inocularea solului. Întreaga zonă de creștere este tratată în timpul inoculării. În cazul acoperirii semințelor de soia, inoculantul este aplicat semințelor, ceea ce ajută la simbioza inițială și produce nodozităţi pe gulerele rădăcinii. Cu toate acestea, inoculantul introdus prin inocularea solului produce nodozităţi pe rădăcinile laterale ale unui sistem radicular mai mare. Semințele de soia sunt acoperite cu un preparat de protecție a plantelor cu efect fungicid. Din păcate, preparatul de acoperire poate reduce semnificativ eficiența simbiozei. În țările cu tradiții mari de producție de soia (de exemplu, SUA) este propusă o tehnologie combinată pentru inocularea solului și acoperirea semințelor.

Efectul erbicidelor asupra bacteriilor?

Practic, nu se recomandă utilizarea produselor noastre în același timp cu erbicidele, dar exportul simultan nu se întâmplă de obicei în tehnologii. Descrierea efectului erbicidelor din sol asupra inoculanților necesită investigația lor individuală. În prezent, efectuăm mai multe cercetări și testări pe produsele noastre pentru a oferi un răspuns susținut cu datele de măsurare. Preparatele BIOFIL nu se utilizează în combinație cu preparate fungicide și bactericide.

Produsele de inoculare a solului aplicate cu ajutorul unei drone?

În acest caz, tipul de duză utilizat pe dronă poate fi decisiv din punct de vedere al aplicației, dacă este într-un fel compatibil cu tabelul furnizat pentru BioFil JET, atunci da. Din punct de vedere profesional, trebuie separată aplicarea pe sol sau stoc! În cazul aplicării pe sol, preparatul poate fi aplicat și în acest mod, cu condiția ca ulterior încorporarea să se facă corespunzător.

Cum se rezolvă tratarea 1ha cu 1 litru de preparat?
De unde știm dacă are numărul necesar de germeni?

Preparatele au un număr de germeni garantat, care este indicat și pe ambalaj și care este asigurat de controlul calității în timpul producției. Doza eficientă, recomandată pentru fiecare formulare este determinată de NÉBIH în timpul procedurii de autorizare, în așa-numitele experimente de reglementare. Practic, numărul germenilor vii ale preparatelor depinde de compoziția lor, tehnologia de producție, fermentare, condițiile de depozitare etc.

După 2020, va exista un sprijin mai semnificativ pentru utilizarea produselor microbiologice în agricultură?

Având în vedere tendințele actuale și inovatoare de cercetare, dezvoltare și mediu, probabil, da. Factorii de decizie sunt, de asemenea, îndemnați din cauza schimbărilor climatice și a degradării zonelor cultivate. Numărul tot mai mare de interdicții asupra ingredientelor active de pesticide încurajează cercetătorii și distribuitorii să favorizeze soluțiile biologice.

Doze semnificativ diferite de formulări diferite?

Formulările comercializate de diferiți producători pot diferi în ceea ce privește compoziția, numărul de germeni și alți parametri. Dozele optime de aplicare a preparatelor date sunt determinate de NÉBIH ca autoritate independentă în Ungaria în timpul autorizării produsului în așa-numitele experimente de reglementare, doza specificată este doza care oferă cel mai bun efect experimentat.

După cât timp se poate observa creșterea randamentului?

Procesele care determină producția de surplus sunt foarte diverse, astfel încât un an nu este de obicei suficient pentru a obține creșterea randamentului (secetă sau vară rece, prea multe precipitații etc.). Cu toate acestea, în condiții favorabile, majoritatea fermierilor raportează surplusul de randament deja după primul sezon. În general, 3-4 ani de utilizare regulată vă vor garanta surplusul de randament.

De ce BIOFIL Descompunere nu este specific pH-ului?

În timpul descompunerii, solul, practic nu este tratat, ci materia organică care trebuie descompusă, după cum arată secvența tehnologică corectă de descompunere a tulpinii (compoziția este aplicată resturilor de tulpini și apoi încorporată în sol). În acest caz, încorporarea corectă în sol este destinată să asigure mediului o degradare optimă. Tulpinile din produs au o toleranță largă a pH-ului.

Inoculantul Biofil Mazăre este bun și pentru lucernă?

Nu, tulpina de rizobiu din BIOFIL Mazăre nu este capabilă să formeze noduli pe lucernă, deoarece această plantă are propriul rizobiu (Sinorhizobium meliloti). Cu toate acestea, se recomandă utilizarea produselor BIOFIL specifice solului, deoarece conțin bacterii care ajută la nodularea rădăcinilor leguminoaselor și îmbunătățesc eficiența fixării azotului (de exemplu azospirillum).

Is it not cold in November to use Post Harvest preparations?

The strains in bacterial preparations have been selected by their cold tolerance during our product development. Accordingly, their application is recommended from 4-5 °C of soil temperature.

How long shall a farmer wait after the product application to do the soil cultivation?

According to our technological recommendation the products can even be used during seed bed preparation, 2-3 weeks before seeding or at the same time with soil cultivation.

Putem influența pH-ul solului cu bacteriile din inoculanți?

Preparatele BIOFIL constau din bacterii rizosferice. Ca urmare a inoculării, acestea se înmulțesc în zona rădăcinii plantelor, așa-numita rizosferă, colonizând solul rizosferei, iar aici pot avea un efect benefic asupra pH-ului.

Prefer să cumpăr îngrășăminte din prețul inoculantului BIOFIL. De ce merită pentru mine?

Formulările îmbunătățesc starea solului și toleranța la stres a plantelor într-un mod complex și pe termen lung. Îngrășămintele nu pot face acest lucru sau într-o măsură mult mai mică. De asemenea, avem numeroase date practice care arată că utilizarea bacteriilor ajută plantele să obțină beneficiul maxim din îngrășăminte.

Afectează și creșterea buruienilor într-un mod pozitiv?

Pentru că vorbim despre preparate bacteriene care promovează creșterea plantelor – da, și acest lucru este valabil pentru toate preparatele care îmbunătățesc recolta. Cu toate acestea, cu unele dintre efectele lor, acestea pot fi implicate indirect în combaterea buruienilor (de exemplu, stocul se închide mai repede datorită hormonilor care favorizează creșterea).

De ce ar trebui să-l folosesc chiar dacă programul AKG (Managementul Agricol și de Mediu) se încheie?

Îmbunătățirea solului de-a lungul anilor de AKG ar trebui menținută după încheierea perioadei de sprijin. Se îmbunătățește toleranța la stres a plantelor, capacitatea de păstrare a apei a solurilor, structura solului, capacitatea de alimentare a solului, siguranța și randamentul culturilor etc.

De ce este necesară inocularea anuală a solului?

Tulpinile găsite în formulările de control al solului, precum și numărul de bacterii care trăiesc în alte soluri, depind de un număr imens de factori activi care se schimbă constant. Solul trebuie inoculat în fiecare an, astfel încât tulpinile bacteriene benefice din produs să fie în mediul rădăcinii (rizosfera) la momentul potrivit și într-o cantitate favorabilă plantei. S-a demonstrat că producția agricolă intensivă reduce viața solului.

Cât timp poate funcționa în solurile nisipoase?

Se recomandă inocularea acestor soluri în fiecare an. Dacă întrebarea se referă la levigare, aceste preparate sunt fundamental diferite de îngrășămintele chimice în ceea ce privește mecanismul lor de acțiune, deci nu este nevoie să ne temem de levigare. Bacteriile de pe particulele de sol rămân în sol, și anume în zona rădăcinii și pe suprafața rădăcinii, se propagă și își colonizează habitatul. Pot pune la dispoziția plantei nutrienții dizolvați, azotul legat, hormonii produși, cu pierderi minime.

Câți ani vor trece pentru a vedea efectul real de ameliorare a solului? – În ce an se îmbunătățește efectiv viața solului?

Este bine cunoscut faptul că efectul inoculanților ca culturi de microorganisme vii este influențat de o serie de factori (condițiile solului, vremea, cultura, varietatea etc.). În condiții favorabile, marea majoritate a producătorilor raportează o creștere a randamentelor și o îmbunătățire a valorii după primul sezon. Îmbunătățirea vieții solului poate fi demonstrată chiar şi după o singură perioadă de vegetaţie. Procese mai lente, de ex. îmbunătățirea structurii solului poate dura până la 2-5 ani, în funcție de condiții. În general, utilizarea continuă a unui bun preparat timp de 3-5 ani are ca rezultat și o schimbare pozitivă a structurii solului.

Dacă am făcut inocularea solului, de ce trebuie să o fac din nou anul viitor? Nu se propagă microorganismele în sol?

Preparatele pe care le-am dezvoltat și comercializat conțin tulpini de bacterii care au fost izolate din solurile maghiare și sunt specifice solului. Starea microbiologică actuală a solurilor este afectată de mulți factori, microbiota nu este statică. Numărul de bacterii introduse cu inoculantul – similar microbiotei naturale – fluctuează în timpul iernii, numărul de microorganisme scade. Inocularea înainte de însămânțare este importantă pentru a asigura că tulpinile necesare sunt în locul, timpul și cantitatea potrivită în sol.

Efectul izolator al stratului de zăpadă afectează iernarea inoculanților?

Este posibil să ajute, deoarece temperatura solului fluctuează mai puțin, un strat mai subțire al solului îngheață de fapt. Cu toate acestea, deoarece preparatele au colonizat deja un strat semnificativ pentru acel moment, viabilitatea lor nu va fi modificată semnificativ, ca și în cazul altor locuitori ai solului.

Toate bacteriile care inoculează solul se distrug în timpul iernii?

Numărul bacteriilor care trăiesc aproape de suprafață, în straturile de răcire și înghețare scad în mod clar. Cu toate acestea, există recolonizare în aceste zone când condițiile de viață sunt restabilite și unele specii „iernează” în acest strat de sol prin spori și alte formule de hibernare.

Cu ce este mai bun produsul BIOFIL Descompunere decât un îngrășământ chimic pe bază de azot?

Preparatul BIOFIL Descompunere în sine conține anumite tulpini bacteriene necesare degradării materiei organice, în timp ce îngrășămintele chimice pe bază de azot ajută la creșterea și propagarea tulpinilor în sol. Prin urmare, produsul BIOFIL Descompunere reduce semnificativ timpul necesar degradării, accelerând astfel revenirea nutrienților eliberați la ciclu și făcându-i utilizabili pentru plante. De asemenea, este capabil să controleze propagarea ciupercilor patogene (de exemplu, fusarii) pe reziduuri de plante în descompunere.

Eficiența produsului BIOFIL Descompunere este mai bună în cazul arăturii sau cultivării fără încorporare (topdown)?

Datorită compoziției tulpinilor din preparat, degradarea resturilor vegetale este cea mai bună atunci când este încorporat în sol, dar în condiții aerobe. Astfel, arătura poate fi, de asemenea, adecvată, atâta timp cât resturile vegetale nu sunt încorporate prea adânc, dar poate fi utilizat și în cazul cultivării superficiale. Desigur, depinde și de condițiile de mediu.

Este economic atunci când este utilizat în combinație cu îngrăşământ din plante verzi?

Dacă scopul nostru este de a crește masa verde a culturii sau de a îmbunătăți solul pe termen lung, atunci da.

Dacă ambalajul este umflat, produsul mai funcționează?

Da, umflarea înseamnă doar că bacteriile încep să folosească substanțele nutritive din produs care sunt bogate în zahăr.

Care este beneficiul inoculării solului pentru acei fermieri, care cultivă în mod organic de mai bine de 10 ani, folosind gunoi de grajd și păstrând sistemul de rotație a culturilor?

De exemplu, unele tulpini din formulările bacteriene exercită efecte hormonale care stimulează creșterea plantelor, astfel încât acestea pot avea în mod clar un efect pozitiv și asupra „solurilor complet sănătoase”. Daunele cauzate de agenții patogeni ai plantelor și lupta împotriva acestora reprezintă o problemă cardinală în agricultura ecologică. Din păcate, sistemul de cultivare singur nu garantează lipsa bolilor. Inocularea solului cu inoculanți adecvați poate ajuta la suprimarea agenților patogeni.

Este potrivit să ajustați îngrășământul chimic aplicat la pH-ul solului, ceea ce poate însemna temporar un mediu mai acid, de ex. pe sol normal?

Practic, ar trebui aleasă o varietate de îngrășăminte pentru fiecare tip de sol și cultură, pe baza sfaturilor experților. Efectul de acidifiere al îngrășămintelor poate apărea în principal în cazul solurilor acide sau aproape acide. Îngrășământul chimic pe bază de azot „pétisó” ar putea fi o alegere bună. Astfel de modificări nu au un impact semnificativ asupra tulpinilor, deoarece capacitatea de tamponare a solurilor este foarte mare. Pentru a modifica semnificativ pH-ul solului în timpul unui sezon de vegetație, ar trebui aplicată o cantitate uriașă de îngrășământ chimic, ceea ce nu este posibil din punct de vedere economic și ecologic. Pe termen lung, compoziția unui îngrășământ poate fi decisivă.

La ce % din umiditatea solului recomandăm utilizarea preparatelor noastre bacteriene?

Când solul este suficient de umed pentru pregătirea răsadnițelor, inoculantul are, de asemenea, suficientă umiditate pentru a fi utilizat. Desigur, în orele mai umede ale dimineții, se recomandă aplicarea preparatelor cu multă apă și încorporare imediată. Din punct de vedere agronomic, doar acele condiții de umiditate a solului pot fi potrivite, în care solul dat poate fi cultivat în mod optim. Deci, de ex. în cazul unui sol compactat, în cazul arăturii și a lucrării etanșe imediate, când solul nu este pulverulent etc. În timpul însămânțării, condițiile în care fermierul efectuează însămânțarea cu o inimă calmă, se poate efectua și aplicare bacteriană. În cazul unei compoziții BIOFIL Descompunere, produsul poate fi aplicat dacă solul se află într-o stare adecvată pentru încorporarea resturilor de tulpini.

De ce nu poate fi amestecat cu îngrășăminte chimice lichide? 

Preparatele pot fi amestecate cu îngrășăminte chimice lichide. Cu toate acestea, proprietățile chimice (pH) și conținutul chimic al îngrășămintelor trebuie luate în considerare la amestecarea lor. Pe baza experimentelor noastre, preparatele pot fi utilizate împreună cu o diluție de 30 – 40 de ori a îngrășământului lichid, cu un risc minim de reducere a eficacității preparatului.

De unde știu dacă surplusul se datorează bacteriei sau vremii bune?

Surplusul se datorează amândurora și, în plus, impactului pozitiv al altor câțiva factori (de exemplu, condițiile solului, varietatea plantelor etc.). O confirmare bună și precisă poate fi setarea zonei de control (neinoculate).

Fehérné Boros Irén

területi képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok, Békés

Telefon: 06 (30) 180-5888
E-mail: info@terragro.hu